Kontaktirajte nas:
021/622-663

Radno vrijeme Općine:
08 do 15 h (pon-pet)

Danas je: 

Radio Split: Put križa Siniše Vukovića

Radio Split: Put križa Siniše Vukovića

Sutra, na Veliki petak, u 14.20 na Radio Splitu će se emitirati "Put križa" Siniše Vukovića, praćen selačkim glagoljaškim napjevima!

Veliki petak i Kristova muka trajna su nadahnuća mnogim umjetnicima, a hrvatska ostvarenja predstavljaju se i na smotri Pasionska baština. Mnogi su pjesnici ispjevali sonetne vijence o Muci Isusa Krista. Jedan od uspješnijih je vijenac zvonjelica pjesnika Siniše Vukovića - PUT KRIŽA na selaškoj čakavštini, koji je prije desetak godina objavljen u splitskom časopisu Čakavska rič.

14 soneta u jedanaestercu o 14 križnih postaja, sa završnim petnaestim, magistralnim akrostihom govori autor, istaknuti splitski muzikolog i publicist Siniša Vuković.

Stihovi su popraćeni napjevima Velikog tjedna koje pjevaju Župski mješoviti zbor Krista Kralja i Pučki pivači iz Selaca na otoku Braču, koji su objavljeni i na trostrukom CD nosaču zvuka pučkog glagoljaškog pjevanja.

Posušajte na Veliki petak - 6. travnja iza 14:20sati !

 

Ukoliko Vas interesira kako je to bilo prošle (2011) godine pogledajte ovdje: http://www.hrt.hr/index.php?id=471&tx_ttnews%5Btt_news%5D=68396&cHash=ade64a67ea