Kontaktirajte nas:
021/622-663

Radno vrijeme Općine:
08 do 15 h (pon-pet)

Danas je: 

Prikupljanje zahtjeva za izdavanje otočnih iskaznica

Prikupljanje zahtjeva za izdavanje otočnih iskaznica

Bliži se krajnji rok za prikupljanje Zahtjeva za izdavanje otočnih iskaznica za pomorski prijevoz putnika kao i otočnih iskaznica i vinjeta za pomorski prijevoz vozila.

Pravo na povlašteni prijevoz korisnici ostvaruju temeljem Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu i Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijama u javnom pomorskom prijevozu.

Agencija za obalni linijski pomorski promet, kao nositelj projekta izdavanja otočnih iskaznica, osigurat će brzo i učinkovito korištenje prava na povlašteni prijevoz za otočane i njihova vozila. Otočna iskaznica omogućit će jednostavniju i bržu kupnju karata za povlašteni prijevoz.

Zahtjevi za izdavanje otočnih iskaznica za pomorski prijevoz putnika kao i otočnih iskaznica i vinjeta za pomorski prijevoz vozila se prikupljaju na prodajnim mjestima Jadrolinije gdje će se preuzimati i izrađene iskaznice. Sam postupak predaje zahtjeva je za buduće nositelje otočnih iskaznica maksimalno pojednostavljen. To prvenstveno znači da podnositelj zahtjeva, osim popunjenog zahtjeva i priložene fotografije, na uvid treba dati samo osobnu iskaznicu, dok će se provjera svih relevantnih podataka samog podnositelja, odnosno opsega njegovih prava na povlašteni prijevoz, odvijati automatskim postupkom spajanja na temeljne nacionalne registre Republike Hrvatske (MUP - registar prebivališta, CarNet - registar učenika, Srce/ISAK - registar studenata, HZMO - registar umirovljenika). Pored navedenoga, koristimo priliku napomenuti da studenti, koji svoj status dokazuju studentskom iskaznicom, nisu dužni podnositi zaseban zahtjev za izdavanje otočne iskaznice, jer svoja prava na povlašteni pomorski prijevoz ostvaruju predočenjem same studentske iskaznice visokog učilišta koje pohađaju.

Sve o pravima pojedine otočne iskaznice možete pronaći ovdje.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 31.12.2014. Nakon toga više se neće moći ostvarivati prava na povlaštenu cijenu trajekta bez uredno izdane otočne karte / vinjete.

Detaljne informacije mogu se dobiti i osobnim kontaktom na svim prodajnim mjestima Jadrolinije.

DOKUMENTI:

Zahtjev za ostvarivanje prava na povlašteni prijevoz fizičkih i pravnih osoba u obalnom linijskom pomorskom prometu 

Zahtjev za ostvarivanje prava na povlašteni prijevoz vozila u obalnom linijskom pomorskom prometu

Primjer ispunjene uplatnice