Kontaktirajte nas:
021/622-663

Radno vrijeme Općine:
08 do 15 h (pon-pet)

Danas je: 

Predavanje - Hiperaktivni sanjari

Predavanje - Hiperaktivni sanjari

Predavanje: Marko Ferek - HIPERAKTIVNI SANJARI OSOBNO ISKUSTVO Selca, 17. svibnja 2010. (ponedjeljak) - 18:00 sati, Osnovna škola Selca

Danas ima mnogo djece koja zbog svoje hiperaktivnosti i nepažljivosti budu krivo shvaćena. Često ih okolina zbog nedovoljne educiranosti obilježava kao zločestu, nemarnu i lijenu. Takvo stajalište negativno utječe na njihovo samopouzdanje. Zbog toga je iznimno važno upoznati roditelje, odgajatelje, učitelja sa svim posebnostima takve djece, jer se pohvalama, usmjeravanjem i razumijevanjem pruža velika pomoć takvoj djeci koja nerjetko znaju iznenaditi svojim mogućnostima.

 

Buđenje - udruga za razumijevanje ADHD-a je neprofitna organizacija koja je osnovana 2004. godine u cilju edukacije osoba čiji je interes područje ADHD-a (deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj), a započela je s radom u ožujku 2005. godine kada je Marko Ferek održao svoje prvo predavanje.

Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi su: organiziranje obavijesnih i obrazovnih seminara radi upoznavanja roditelja, učitelja i ostalih stručnjaka koji se bave odgojem i obrazovanjem djece s različitim terapijskim postupcima u području problematike ADHD-a; organiziranje kreativnih radionica za djecu i odrasle članove udruge; poticanje istraživanja na području prevencije, dijagnostike i rehabilitacije osoba s ADHD-om, poticanje i organiziranje izdavačke djelatnosti u svezi ADHD-a; razvijanje i jačanje suradnje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje.

 

Glavna aktivnost udruge je održavanje predavanja i radionica na temu ADHD-a. U tri godine djelovanja udruge predavač Marko Ferek održao je više od 150 predavanja i radionica na stručnim skupovima, u brojnim osnovnim školama, bolnicama, centrima za odgoj i obrazovanje, kroz koje je obuhvaćeno više od 8000 roditelja, učitelja, logopeda i ostalih stručnih suradnika diljem Hrvatske. Internacionalna predavanja Marka Fereka uključuju Tuzlu (BiH), Ljubljanu (Slovenija), Hong Kong (NRK), London (Engleska) i Galway (Irska).

 

Sadržaj predavanja "Hiperaktivni sanjari - osobno iskustvo"

Predavanje je namijenjeno roditeljima, učiteljima, odgajateljima, stručnim suradnicima te svima čije je područje interesa djeca i mladi.

 

Predavanje govori o različitosti svakog pojedinca te da odstupanje od normi može biti velika prednost. Marko Ferek nas vodi kroz osobnu priču odrastanja i problema sa školom te svojoj nemogućnosti da se uklopi. Prikazuje da iz naizgled loših osobina poput nepažnje, hiperaktivnosti i impulzivnosti nastaje kreativnost, osjećajnost, znatiželja. Predavanje ukazuje na važnost samopouzdanja kod svakog pojedinca te završava usporedbom ptice i mačke.

Predavanje obuhvaća :
  • osobno iskustvo predavača Marka Fereka koji je za vrijeme svojeg školovanja doživio puno neuspjeha što je dovelo do gubitka samopouzdanja. On svojim izlaganjem pruža pogled s druge strane, osobno iskustvo kakvo niti jedan doktor ili psiholog nije prošao.
  • upoznavanje karakteristika hiperaktivnih sanjara (emotivni žar, hiperfokus, pojmovno razmišljanje, sanjarenje, kreativnost, maštovitost, istraživalački duh) kroz simptome ADHD-a (nepažnja, hiperaktivnost, impulzivnost)
  • kako ispravnim pogledom na svijet prepoznati stvarne kvalitete tih ljudi
  • popratne simptome (depresija, manjak samopouzdanja)
  • funkcionalnost obrazovnog sustava
  • pticu i mačku

Predavanje je namjenjeno roditeljima, djelatnicima odgojno obrazovnih, zdravstvenih i socijalnih ustanova te svim ostalim zainteresiranima.

Pozivamo Vas da nam se pridružite dana 17. svibnja 2010. godine (ponedjeljak) u prostorijama Osnovne škole Selca s početkom u 18:00 sati