Kontaktirajte nas:
021/622-663

Radno vrijeme Općine:
08 do 15 h (pon-pet)

Danas je: 

Brački pahaj

Brački pahaj

Realizacija projekta „Brački pahaj“ započinje organiziranjem niza edukativnih radionica. Za sve prijavljene kandidate kao i ostale zainteresirane objavljujemo javni poziv

Dana 06.11.2015.(petak) s početkom u 17:00 sati u prostorijama Udruge umirovljenika (ul. Petra Jakšića 6) u Supetru održati će se prva u nizu edukacija na temu obrade vune,

 „Od ovce do čarape".

Predavanje i radionica su besplatne sa sve polaznike.

Osim stručnog predavanja, u praktičnom dijelu radionice upoznati ćemo se sa češljanjem i predenjem vune.

Iz savjetodavne službe , podružnice Karlovačke županije dolazi nam gost predavač Bernarda Dražetić, dipl. ing. agr. (odsjek za stočarstvo)

 

 

Projekt je financiran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Supetra, Općina : Bol, Milna, Nerežišća, Postira, Pučišća, Selca, Sutivan 

 

 

 

O PROJEKTU...

 

Nakon Zelenog Brača, još jedan projekt, "Brački pahaj", kojemu je cilj ujediniti čitav naš otok odobren je od strane Fonda za zaštitu okoliša .

Nositelj projekta je Grad Supetar a ravnopravni partneri u njemu su općine Postira, Pučišća, Selca, Bol, Nerežišća, Sutivan i Milna.

Koordinatori, voditelji i dionici na projektu su: Udruga Svijet kao cvijet, Aktiva Brač, Brački umjetnici i likovnjaci, Hrvatski zavod za zapošljavanje - ispostava Supetar, inovator Damir Remenar, magistar kiparstva Dragoslav Dragičević i modna dizajnerica Zorana Frkić.

Cilj projekta je temeljito analizirati sve temeljne resurse, kako ljudske tako i infrastrukturne, potrebne za izgradnju Centra vune u kojem bi se odlagala, skladištila i prala vuna bračkih ovaca.

Uz taj projekt predviša i izgradnju tzv. interpretativnog centra posvećenog vuni u kojem će biti mala tvornica, galerijski, prodajni, edukacijski i izložbeni prostor.

Uz pomoć našeg bračkog magistra kiparstva Dragoslava Dragičevića cilj je i razvijanje umjetničko-obrtničke manifestacije ART S VUNOM sa željom da ista postane tradicija na otoku Braču.
Likovne radionice prvenstveno su osmišljene kao edukativna platforma za mlade bračke likovnjake i umjetnike, i njihove prijatelje iz Hrvatske sa ciljem da se isti upoznaju sa vunom kao resursom te da s vunom i od nje izrađuju umjetnička djela, skulpture od vune koje bi prezentirali na manifestaciji a sve to sa svrhom da se vunu naših ovaca koja je trenutno otpad pretvori u vrhunski Brački brend.