Početak projekta istočnih vrata Brača… U Splitsko – dalmatinskoj županiji svečano potpisan Ugovor o izradi dokumentacije - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević i direktor Obale d.o.o. dr.sc. Goran Vego u utorak su, u nazočnosti župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana i predstavnika Općine Selca potpisali ugovor za izradu idejnog projekta treće faze uređenja luke u Sumartinu.


Ugovorom je predviđena izrada projektno tehničke dokumentacije za proširenje trajektnog pristana, izgradnju dodatnih čekališnih traka, parkinga, taxi i autobusnog stajališta kao i ostalih servisno tehničkih operativnih sadržaja.


Cilj je omogućavanje prihvata većih trajekata, kako je i zamišljeno projektom „Istočna vrata Brača“, uspostavljanje prometnog reda u luci Sumartin, ali i stvaranja preduvjeta za privez izletničkih brodova (mini cruisera).


´Očekujemo dobivanje lokacijske dozvole za godinu dana. Nakon toga će se potpisati glavni projekt. Kroz 2025. godinu bi prema svemu sudeći započeli s izvođenjem radova, a vrijednost je između 5 i 6 milijuna eura. Dobit ćemo novo trajektno pristanište i mogućnost prihvata puno većeg trajekta na liniji Sumartin-Makarska´, izjavio je Domagoj Maroević.


Načelnik Općine Selca Ivan Marijančević ističe kako je ovo logičan slijed aktivnosti na lučkom području Općine Selca.


´Poslije proširenja trajektnog pristaništa i novog gata u Sumartinu, ovo kao treća faza dolazi u jedno bitno vrijeme kada pokrećemo priču oko projekta istočna vrata Brača´, izjavio je načelnik te zahvalio Splitsko-dalmatinskoj županiji i Županijskoj lučkoj upravi na potpori.


Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela i predsjednik OO HDZ-a Općine Selca Petar Bezmalinović naveo je ciljeve ovoga projekta.  ´Radi se o projektu koji je zamišljen kao istočna vrata Brača, a krajnji cilj je rasterećenje prometa u splitskoj luci, istodobno povezivanje, razvoj i olakšavanje prometa u luci Sumartin, što će za Općinu Selca značiti jako puno te će omogućiti otvaranje radnih mjesta te olakšavanje tranzita i prometa´, rekao je Bezmalinović.
Natrag
scroll to top