Radovi na uređenju parka Tolstoj u Selcima - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Jedan od najznačajnijih projekata uređenja javnih i zelenih površina u ovoj godini je projekt obnove parka Tolstoj u Selcima. Projektne aktivnosti su uključivale radove na sanaciji i popločavanju staza, razvoju mreže vodoopskrbe i energetike kao i ugradnje pripadajuće opreme.


Većina aktivnosti je odrađena posredstvom dobrotvornog rada i donacija od strane pojedinaca i tvrtki. Radovi na uređenju su započeli početkom srpnja, a ukupno je sudjelovalo više od 60 volontera te 103 donatora.


Općina je participirala s iznosom od 213.414,00 kn od čega trošak nabavke igrala i komunalne opreme iznosi 135.206,25 kn. Ostatak se odnosi na nabavku građevinskog materijala, javne rasvjete i pripadajućeg elektro-materijala koji je ugrađen u Parku. Iznos donacija od strane pravnih osoba uplaćenih na račun Općine za potrebe uređenja parka Tolstoj iznose 10.500,00 kn.


Promatrajući cjelokupnu investiciju radi se o vrijednosti izvedenih radova i ugrađenog materijala u iznosu od 633.432,00 kn, od čega su donacije u novcu, radu i materijalu 283.885,00 kn, trošak nabavke potrebnog materijala 136.133,00 kn i udio Općine Selca 213.414,00 kn.


U narednom razdoblju (po objavi natječaja) Općina planira u okviru najavljenih mjera LAG-a prijaviti projekt izgradnje i opremanja ljetne pozornice za koju je već izrađena projektna dokumentacija, a iznos potpore će iznositi 100.000 EUR-a.


Na ovaj smo način prostor u centru mjesta Selca oplemenili s brojnim korisnim sadržajima koji će biti dani na korištenje mještanima, djeci i mladima, ali i našim posjetiteljima (gostima). Želja nam je da Park bude središte društvenih i kulturnih događanja, ali i druženja, te upravo zbog toga planiramo posredstvom Turističke zajednice organizirati dane bakalara u Parku, 18. prosinca 2021. g.


Veliku zahvalnost za realizaciju ovog projekta dugujemo gosp. Peru Boškoviću – Pošćeru koji je neumornim radom i odricanjem, ali i uz pomoć brojnih volontera uredio prostor zapuštenog Parka kao i svim onim donatorima koji su omogućili realizaciju svega onog što je bilo bilo planirano, bilo u novcu ili materijalu (posebno donacije kamena, ugradnje kamena…).


 


 


 


 


 


 
Natrag
scroll to top