Obavijest o izdavanju propusnica - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Obavijest o izdavanju propusnica


Nastavno na odluku Stožera civilne zaštite RH o uvođenju nužne epidemiološke mjere za otok Brač, od 9. svibnja 2020. g. za građane Općine Selca dajemo sljedeću Obavijest


 

 


Ako osoba mora napustiti područje Općine Selca zbog hitne medicinske skrbi, propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine.

 

Ako osoba mora napustiti područje Općine Selca zbog kretanja nužnog za opskrbu područja, ako je zaposlena u službama bitnima za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarskim službama, službama izvješćivanja javnosti, žurnim i operativnim službama koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 ili ako putuje na posao i s posla u slučajevima kad je to neophodno i posao se ne može obaviti od kuće, propusnice izdaju, ovjeravaju i potpisuju odgovorne osobe u pravnoj osobi kod koje je osoba zaposlena.

 

Ako osoba iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili zbog kupnje hrane i osnovnih potrepština mora napustiti područje Općine Selca, mora zatražiti propusnicu od Stožera civilne zaštite Općine Selca. Propusnica se može zatražiti preko mail adrese info@selca.hr i ista će biti dostavljena u digitalnom obliku. Propusnica se može zatražiti i putem broja telefona 021/778-186 (radnim danom od 07-15h) ili porukom na broj 091/1333-320 (ako prethodno navedeni fiksni broj nije dostupan) nakon čega će u najkraćem mogućem roku biti dostavljena, odnosno ostavljena na način da se u potpunosti izbjegne fizički kontakt, a to će podnositelju biti objašnjeno telefonskim putem.

 

Ukoliko trebate propusnicu za odlazak na kopno ili dolazak s kopna prije izdavanja propusnice od strane lokalnog stožera dužni ste ishoditi Suglasnost Kriznog stožera otoka Brača. Zahtjev se upućuje preko standardiziranog obrasca dostupnog na stranici www.propusnice.com

 

Uz zahtjev je potrebno dati sljedeće podatke:

 

- ime i prezime osobe koja putuje

- OIB

- razlog putovanja

- datum putovanja odnosno datum polaska i datum povratka.

 

NAPOMENA: Za putovanje između različitih mjesta prebivališta unutar Općine Selca nije potrebna propusnica.

Propusnice stožer CZ Općine Selca izdaje svakim radnim danom od 7:00 do 15:00 sati. Zahtjevi zaprimljeni nakon 15:00 sati će biti obrađeni sljedeći radni dan.


Izvan radnog vremena postoji dežurni mobilni broj 091/1915-429 za sve hitne i nepredvidive situacije.Natrag
scroll to top