Popuštanje mjera - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Popuštanje mjera


Nastavno na održanu sjednicu KSOB-a u nastavku donosimo zaključke i obavijesti!


 

Danas je u Pučišćima održana redovna tjedna sjednica Kriznog stožera otoka Brača na kojoj su u skladu sa preporukama Vlade RH i u koordinaciji za Stožerom CZ Splitsko-dalmatinske županije donesene odluke o postepenom popuštanju i relaksaciji mjera zaštite i prevencije koje su na snazi.


Prva je značajna promjena što se će se postepeno ublažavati ograničenje prometovanja trajektima na naš otok i sa njega.


U prvom stupnju ublažavanja njime će biti obuhvaćeni prvenstveno pravne osobe tj. gospodarstvenici, poduzeća firme, obrti i OPG-ovi koji na Braču obavljaju ugovorene poslove (građevinarstvu, tehničkim uslugama, infrastrukturnim zahvatima, poljoprivrednim radovima, servisima i sl.) dok bi se s vremenom isto polako protezati i na fizičke osobe odnosno građane.


Izdavanje suglasnosti za prometovanje i dalje će ostati na snazi ali će se u svrhu racionalnog i objektivnog procjenjivanja potrebe dolaska odnosno odlaska isto u potpunosti prebaciti na stožere CZ u pojedinim jedinicama lokalne samouprave (općinama i grada Supetra).


Zbog toga će se od ponedjeljka, 27.travnja 2020. godine, za prijem svih zahtjeva ugasiti službena e-mail adresa Kriznog stožera propusnice@stozerbrac.com a na e-mail adresu info@stozerbrac.com zaprimat će se i odgovarati samo na upite o općim informacijama vezanim za epidemiju i mjerama prevencije.


Sve kontakte za izdavanje suglasnosti za trajektni prijevoz po pojedinim općinama i gradu Supetru kao i vremenu zaprimanja zahtjeva objavljeno je na stranicama KSOB-a.


Na sjednici je donesena i odluka kako će se za radove u građevinarstvu i za sve ostale ukoliko je to potrebno izdavati suglasnosti za višednevan boravak na otoku dok migracije na dnevnoj bazi za sada neće biti dozvoljena osim u slučajevima kad se rečeni poslovi mogu odraditi unutar jednog dana bez potrebe povratka na otok.


Sve rečeno pratit će i postupno povećanje trajektnih linija na relaciji Split-Supetar kako bi se izbjeglo pretrpavanje trajekata a pokrenut je postupak ponovnog aktiviranja trajektne linije Makarska - Sumartin o čemu ćete na ovim stranicama biti pravovremeno obavješteni.


Sa sjednice je prema Agenciji za obalni linijski promet i Jadroliniji poslat prijedlog da se brzobrodske linije prema Milni i Bolu do daljnjega ne uspostavljaju.


Od ponedjeljka, 27. travnja prema Prijedlogu zaključka Vlade RH o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 počinje ponovno pokretanje gospodarskih i drugih aktivnosti u cijeloj Hrvatskoj pa tako i na našem otoku. Više o tome pročitajte ovdje a o konkretnim koracima i ritmu po kojima će se gospodarstvo, trgovina i usluge reaktivirati na Braču izvještavati ćemo vas na ovim stranicama usporedo sa time kako se one budu uvodile.


Izvor: stozerbrac.com 


Izdavanje propusnica od strane Stožera civilne zaštite Općine Selca se ostvaruje na sljedeći način:


Osobnim dolaskom u Općinu Selca (samo za osobe koje nemaju pristup e-uslugama) svaki radni dan od 7:00 do 15:00 h ili pozivom na telefon 021/778-186


Dežurstva izvan radnog vremena su osigurana preko mobilnih linija 091/1333-320 (Denis Nižetić) i 091/1915-429 (Ivan Marijančević).


Službeni E-mail za zaprimanje zahtjeva je info@selca.hrNatrag
scroll to top