Izvanredno izvješće KSOB - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Izvanredno izvješće KSOB


Povodom prvog slučaja pojave korona virusa na Braču Krizni stožer objavljuje sljedeće priopćenje


 

Epidemiološka služba na našem otoku provjerila je stanje prvog pozitivnog na korona virus na Braču, ušla je u trag svim njegovim kontaktima i kretanju proteklih dana i slijedom toga pokrenula propisane mjere i postupke.


Oboljeli te njegova supruga i sin stavljeni su u obaveznu 28-dnevnu samoizolaciju i pod stalnom su kontrolom liječnika.


Epidemiološka služba, Krizni stožer otoka i policija rekonstruirali su kretanje oboljelog i popraćeni su svi njegovi direktni kontakti slijedom čega je u samoizolaciju stavljeno još 18 osoba dakle van onih 5 koji su u redovnom postupku provođenja preventivne samoizolacije.


Rečenom procedurom utvrđeno je da se sporni put u Osijek o kojem se puno danas pričalo na društvenim mrežama zbio od 8. do 10. ožujka dakle tri dana prije osnivanja Stožera, jedanaest dana prije stupanja na snagu Odluke o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom prometu i dva tjedna prije donošenja i stupanja na snagu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj te da isti tako nema nikakvog utjecaja na pozitivan ishod testiranja na korona virus.


Crveni Križ Brač organizirao je za sve obuhvaćene mjerom kojima to treba dostavu hrane, lijekova i higijenskih potrepština koju će provoditi beskontaktno putem svojih interventnih timova.


Danas je preventivno zatvoren dio prostora u supetarskom Domu zdravlja (rendgen, laboratorij za pretrage krvi kao i dvije ordinacije obiteljske medicine) koje će sutra tijekom dana dezinficirati stručna i ovlaštena služba iz Splita te se njihovo redovno stavljanje na raspolaganje korisnicima očekuje odmah nakon blagdana.


Ovome treba dodati kako je u slučaju one druge osobe kod koje je potvrđena zaraza korona virusom riječ o starijoj ženskoj osobi, štićenici doma za stare i nemoćne osobe u Splitu kojoj je službeno mjesto boravišta u Pučišćima pa se slijedom toga statistički i vodi tako iako uopće ne boravi na Braču.


Slijedom svih ovih događaja Krizni stožer otoka Brača održao je danas sjednicu putem video-linka na kojoj su pod vodstvom epidemiologa, načelnika kriznog stožera i načelnika policije, predstavnici gradskog stožera CZ Supetar i svih općinskih stožera CZ našeg otoka dogovorili i usuglasili sva daljnja postupanja i procedure. Sve stanovnike otoka još jednom pozivamo na staloženost, zdravorazumsko ponašanje i striktno pridržavanje svih mjera koje su na snazi.


Pozivamo vas također da ne nasjedate na dezinformacije i poluistine već da pratite stranicu KSOB kao i da se pridržavate svih mjera koje su na snazi.


Krizni stožer otoka Brača


 


STOŽERI CIVLNE ZAŠTITE SVIH NAŠIH OPĆINA I GRADA SUPETRA JOŠ JEDNOM POZIVAJU PUK OTOKA BRAČA NA ODGOVORNO PONAŠANJE I MOLE VAS DA NE PUTUJETE BEZ KRAJNJE POTREBE, DA NE NAPUŠTATE SVOJE DOMOVE AKO BAŠ NE MORATE TE DA SE U SLUČAJU IZLASKA PRIDRŽAVATE ZABRANE OKUPLJANJA I POTREBE SOCIJALNOG DISTANCIRANJA!Natrag
scroll to top