Dnevno izvješće za 22-03-2020 - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Dnevno izvješće za 22-03-2020


Objedinjene aktualne informacije za građane!


 

Na Braču nema zaraženih korona virusom, u samoizolaciji je od jučer 58 osoba i sve se nalaze pod nadzorom.


 


Od jučer je na snazi Odluka Nacionalnog stožera o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu, po kojoj na otok mogu samo otočani uz korištenje važeće otočne iskaznice. Sve osobe koje je ova mjera zatekla na otoku mogu se vratiti na kopno ali više neće moći natrag na Brač. Opskrba i žurne službe trajektima prometuju normalno uz već objavljene mjere predostrožnosti.

Otočani do daljnjega trajektima mogu na kopno u slučaju da rade na kopnu i da se to može potvrditi ili provjeriti, u slučaju da moraju u Split nabaviti bilo što što se ne može nabaviti na Braču a kupuje se u trgovinama koje nisu obuhvaćene mjerom zatvaranja i u slučaju hitnosti o čemu odlučuje policija.

 


Usporedno sa stupanjem na snagu ove mjere izdano je i Upozorenje o zloporabi otočnih iskaznica.


Slijedom Odluke o privremenoj obustavi javnog prometa obustavlja se i sav autobusni putnički prijevoz na našem otoku.


Od jučer je na snazi i Odluka o mjerama Ograničenog kretanja po kojoj KSOB donosi i Pojašnjenje za sve stanovnike otoka Brača koje možete pročitati ili preuzeti u privitku ove obavijesti. Molimo sve naše bodule da se odgovorno pridržavaju ovih naputaka jer time štite ne samo sebe i svoje najbliže već sve nas skupa.


Sve trgovine kojima je dozvoljen rad moraju se od danas pridržavati Odluke o radnom vremenu trgovina koju je jučer donio Stožer civilne zaštite RH.


Izvor: Krizni stožer otoka Brača 


 


Svi taksisti moraju se od danas pridržavati Odluke o mjerama za pružatelje taxi usluga koju je jučer donio Stožer civilne zaštite RH. Natrag
scroll to top