Apel mještanima općine Selca - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Apel mještanima općine Selca


S obzirom na novonastalu situaciju, apeliramo na sve mještane da se ponašaju odgovorno i u skladu s preporukama nadležnih službi


 

 


Dragi mještani općine Selca,

 

Ovom prilikom želim zahvaliti svima vama što ste ozbiljno i odgovorno prihvatili upute koje svakodnevno preko sredstava javnog priopćavanja dopiru do vas. Sve ove restrikcije, zabrane i ograničavanja imaju za cilj zaštitu našeg zdravlja. Do jučer je nešto ovako bilo gotovo nezamislivo, no nažalost već danas je realnost, a naša prilagodba novonastaloj situaciji je nužna i žurno potrebna.

 

U ovakvim izvanrednim situacijama jako je važno imati pravu i provjerenu informaciju. Upravo zato je osnovan krizni stožer otoka Brača koji sve informacije obrađuje i preko svojih web stranica www.stozerbrac.com objavljuje javnosti, a u čiji su rad direktno uključeni svi čelnici JLS otoka Brača, Policija, Epidemiološka služba i Crveni križ.

 

Sve nadležne i povezane službe su u najvišem stupnju pripravnosti, a nabavka potrebnih zaštitnih sredstava je u tijeku. Već smo preraspodijelili određene količine dezinficijensa ljudima koji dolaze u kontakt s drugima (pošte, kiosci, trgovine prehrambenim proizvodima) jer njih opravdano smatramo trenutno najugroženijima. Zaštitne višekratne maske su naručene i po potrebi će u datom trenutku biti podijeljene građanima.

 

Također u svim trgovinama su distribuirani info letci na kojima su dostupne sve relevantne informacije za građane.

Linija upravljanja kriznim situacijama ide s viših razina prema nižima, zadaća je da svaku odluku pravovremeno provodimo na terenu, a na svima nama je obveza da sve što nam bude naloženo (ma koliko restriktivno bilo) poštujemo i prihvaćamo.

Od različitih javno objavljenih mjera izdvajam privremenu zabranu upotrebe dječjih i sportskih igrališta. Obavijesti su postavljene, apeliram na roditelje da razgovaraju sa svojom djecom i objasne im trenutnu situaciju. Kršenje odredbi nema propisane sankcije, svaka mjera je određena s ciljem da se na najbolji i jedino mogući način obračunamo s ovom pošasti i čim prije vratimo svakodnevnim, uobičajenim aktivnostima.


Također apeliram na sve Vas koji ste u mogućnosti pomoći danas - sutra ljudima starije životne dobi da se odazovete pozivu Crvenog križa Brač i prijavite kao volonteri.


Želim Vam svako dobro uz poruku da poštujemo upute nadležnih i ponašamo se odgovorno!!


Čuvajmo sebe i zdravlje ljudi koji nas okružuju, s ciljem da što prije, sigurni i zdravi izađemo iz ove situacije.


S poštovanjem,


Ivan Marijančević, načelnik


091/1915-429 Natrag
scroll to top