Dnevno izvješće kriznog stožera Brač za 20-03-2020 - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Dnevno izvješće kriznog stožera Brač za 20-03-2020


U nastavku donosimo obavijest o novim mjerama zaštite stanovništva i zaključcima Stožera


 

Na Braču nema zaraženih korona virusom, u samoizolaciji su od jučer 53 osobe i nalaze se pod nadzorom.


Na sjednici Kriznog stožera otoka Brača održanoj dana u Nerežišćima razmotrena je trenutna sigurnosna situacija na otoku. Utvrđeno je da se postrožene mjere koje je Nacionalni stožer civilne zaštite RH provode, da je stanovništvo i njima pravovremeno i kvalitetno informirano a kako bi se izbjegle sve nejasnoće tiskani su i leci sa svim informacijama i kontaktima potrebnim za razjašnjenje eventualnih nejasnoća oko njihovog provođenja.


Krizni stožer otoka Brača aktivno putem e-Vizitora i sustava MUP-a provodi i provjerava stanje sa potrebom i provođenjem mjera samoizolacije na području čitavog otoka i na sve dojave o nepridržavanju istih reagira pravodobno.

 

Krizni stožer dao je svoju suglasnost na prijedlog Agencije za linijski prijedlog i nacionalnog brodara Jadrolinije za izmjenu reda plovidbe trajekata kojom bi se na liniji 631 Split - Supetar do daljnjega ukinuli polasci u 22:45 iz Supetra u 23:59 iz Splita.

Krizni stožer otoka donio je i čitav niz preporučenih mjera za sve jedinice lokalne samouprave pa se tako između ostalog od danas se na području čitavog otoka preventivno zatvaraju sva dječja i sportska igrališta i zabranjuje se njihovo korištenje za bilo koju vrstu grupnih aktivnosti a nalaže se i svim ugostiteljima na području otoka koji imaju štekate na javnim površinama da do trajanja posebnih mjera zaštite onemoguće njihovo korištenje.


Krizni stožer napominje kako se slijedom postroženih mjera NSCZ RH i privremenih mjera Hrvatske biskupske konferencije na našem otoku otkazuju sva vjerska okupljanja u zatvorenom i na otvorenom. Potpuni popis mjera HBK možete pročitati ili preuzeti ovdje.

 

Na kraju sjednice Krizni je stožer donio zaključak da se prema Nacionalnom stožeru civilne zaštite RH apelira da poduzme sve što je u njihovoj moći kako bi se u trajektnom prometu prema otoku reducirao broj dolazaka i odlazaka putnika koji nisu nužni.

Naš otočni autobusni prijevoznik Arriva u provedbi mjera prevencije zbog epidemije virusa COVID-19 ponovno je promijenio vozni red svojih autobusa. Možete ga provjeriti i preuzeti ovdje.


Zagrebačka banka poslovnica Supetar mijenja radno vrijeme provjerite ga ovdje.Natrag
scroll to top