Svečano uručivanje ugovora za Dječji vrtić - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Svečano uručivanje ugovora za Dječji vrtić


U utorak, 2. travnja 2019. godine u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održano je svečano uručivanje ugovora u okviru Poziva sufinanciranog iz ESF-a


 

U utorak, 2. travnja 2019. godine u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održano je svečano uručivanje ugovora u okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja" sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF).


 


Svečanoj dodjeli ugovora prisustvovali su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Murganić, pomoćnici ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Zrinušić i g. Ivica Bošnjak te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, g. Ante Lončar.

 

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Murganić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, g. Ante Lončar čestitali su korisnicima na potpisivanju ugovora i zahvalili im na uspješnoj suradnji.

 

„Izuzetno smo zahvalni vama, provoditeljima ovog programa, što ste se uključili i što ćete svoje znanje i svoju vještinu usmjeriti prema našim mališanima", rekla je ministrica Murganić te naglasila kako je jedan od glavnih ciljeva ovog projekta bio pomoći jedinicama lokalne samouprave pri ostvarivanju većeg broja smještajnih kapaciteta u dječjim vrtićima, odnosno omogućiti što većem broju djece pristup ranom predškolskom odgoju i obrazovanju.

 

Osam ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za prijavitelje koji su uspješno završili proces dodjele sredstava u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja" potpisano je na temelju 9. Odluke o financiranju ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ukupne vrijednosti 22,78 milijuna kuna.

 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatski zavod za zapošljavanje potpisali su sa sljedećim korisnicima:

   • Dječji vrtić "Tamaris", Vodice

  • Dječji vrtić „Duda", Donji Martijanec

  • Dječji vrtić „Osmijeh", Šibenik

  • Dječji vrtić „ČIGRA", Zagreb)

  • Općina Donji Kraljevec

  • Općina Selca

  • Dječji vrtić „SARDELICE", Stari Grad, otok Hvar

  • Grad Supetar


 


 

Donošenjem 9. Odluke o financiranju ukupna vrijednost dodijeljenih sredstava iznosi 318,61 milijuna kuna te je potpisano ukupno 68 ugovora.

 

Pozivom se osigurava veća dostupnost, kvaliteta i obuhvaćenost djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, stvaranje preduvjeta za uravnoteženje poslovnog i obiteljskog života obitelji s djecom uključenom u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, inkluzivan odgoj za djecu s teškoćama u razvoju te unaprjeđenje kvalitete rada odgojitelja i drugih stručnih suradnika poput pedagoga, psihologa i stručnjaka edukacijsko-rehabilitacijskog profila.

 


U okviru programa Općini Selca je odobreno 1.483.886,53 kn uz pomoć kojih će se uspostaviti cjelodnevni boravak djece u Dječjem vrtiću Selca, uz dodatna zapošljavanja stručnog kadra koji će omogućiti kvalitetniji i sadržajniji boravak djece u ovoj našoj preškolskoj ustanovi. Od brojnih aktivnosti izdvajamo sportski program i program ranog učenja stranog jezika.


Ovo je prvi zajednički projekt Općine Selca i Dječjeg vrtića Selca, te se nadamo da će sličnih aktivnosti biti i u budućnosti. Predstoji nam uspješna provedba i povlačenje odobrenih sredstava čime ćemo steći iskustvo za provedbu drugih, kompleksnijih projekata!Natrag
scroll to top