Besplatni udžbenici za sve učenike osnovne škole - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Besplatni udžbenici za sve učenike osnovne škole


Od sljedeće školske godine Županija i Općina poklanjaju udžbenike svim učenicima osnovne škole Selca


 

Novost za roditelje i učenike je da Splitsko - dalmatinska županija nabavlja knjige za sve učenike osnovnih škola, a Općina Selca  poklanja kompletne radne bilježnice i likovni set (mape). Kako sada stvari stoje knjige s radnim bilježnicama će dočekati sve učenike u njihovim klupama početkom rujna.


Općina također financira program „Logopedi bez granica", te smo donijeli Odluku da za ovu školsku godinu (koja je za nama) sav trošak snosi Općina, a od jeseni će roditelji, čija djeca budu pohađala program sufinancirati s 50% iznosa. Program je pokazao dobre rezultate, postoji veliki interes i nema razloga da se ne nastavi s istim i u budućnosti.


Naravno nastavljamo i s investicijskim potporama osnovno školskim ustanovama na području naše općine (nakon pribavljenog energetskog pregleda škole, krećemo s izradom ostale potrebne dokumentacije za kandidiranje škole na program Energetske obnove koji će uključivati izmjenu stolarije te uvođenja novog sustava grijanja / hlađenja), ovog ljeta obnavljamo kompletnu vanjsku stolariju područne škole Sumartin, te ćemo svakako tijekom ljeta obnoviti još dva razreda u matičnoj školi, jer nam je cilj kroz par godina obnoviti kompletnu školu.


U rujnu ugošćavamo slovačke učenike, a na zimu naša djeca opet odlaze na skijanje u Slovačku.


Sve ove mjere imaju za cilj omogućiti djeci sretno djetinjstvo, roditeljima maksimalno financijski pripomoći, a ustanove održavati i opremiti da budu na ponos svima nama. Svim učenicima čestitamo završetak škole i želimo dugo, toplo i bezbrižno ljeto. Našim maturantima puno sreće na državnoj maturi kao i uspjeh pri upisu na željene fakultete.Natrag
scroll to top