Pogled u plavo - promocija Hrvatske kroz ronjenje - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Pogled u plavo - promocija Hrvatske kroz ronjenje


Od 03. do 05. listopada u Sumartinu na otoku Braču održat će se "Pogled u plavo" - promocija Hrvatske kroz ronjenje!


 

U Rijeci je prošlog vikenda akcija "Pogled u plavo" na svoj već prepoznatljiv i atraktivan način omogućila Riječankama i Riječanima da zarone s ronilačkom opremom i pogledaju podvodnu izložbu fotografija koje prikazuju ljepote hrvatskog podmorja uhvaćene objektivom ronioca i majstora podvodne fotografije Marjana Radovića.Posjetitelji nisu samo ronili, nego i uživali u "laser showu" i nastupu članica Kluba sinkroniziranog plivanja - Primorje Aqua Maris, a maleni Riječani uz veliku hrabrost, obzirom na temperaturu vode u bazenu od samo 17 stupnjeva Celzija, pokazali su da imaju i veliko srce pa su se priključili i humanitarnom dijelu projekta te donosili knjige za potopljene škole, vrtiće i knjižnice u Slavoniji. Zauzvrat su dobili licitarsko srce Turističke zajednice Grada Zagreba i jedno zaista lijepo iskustvo za koje su zaslužni instruktori Ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic te Specijalističkog ronilačkog tima Grada Zagreba.Ovog vikenda 04. i 05. listopada  gostujemo u Sumartinu i Povljima na Otoku Braču, gdje nećemo samo promovirati ronjenje nego i organizirati ekološku akciju čišćenja podmorja i priobalja, te uz pomoć prijatelja iz Sportskog društva Takmac iz Selaca, Općine Selca, lokalnih ronilačkih klubova i lokalnog stanovništva očistiti Sumartin i Povlja. Ekološka nota je vrlo važna u projektu pa tako na svim našim manifestacijama, uz pomoć tvrtke C.I.O.S Grupa iz Zagreba, educiramo stanovništvo o važnosti očuvanja mora i prirode i načinima sigurnog zbrivanja otpada, te u sve naše eko akcije nastojimo uključiti što veći broj građana, pogotovo djece, kako bi već od najranije dobi naučili čuvati i čistiti svoj okoliš da bi kasnije mogli uživati i živjeti u njemu. Pokrovitelj ove eko akcije je Općina Selca, čiji su glavari itekako svjesni činjenice da čišćenje podmorja nije dovoljno, nego upravo edukacija o tome kako more nije besplatno odlagalište otpada može  doprinijeti da Jadran ostane biser među svjetskim morima, stoga su na ronjenje i eko akciju u Sumartinu, 04. listopada, s početkom u 13.00, sati pozvali sve osnovnoškolce i srednjoškolce s Otoka Brača, što obećava još jedno predivno druženje ronioca i djece.Veliko HVALA Supporterima projekta: HONDA-MARINE Fred Bobek, Samsung Hrvatska, MMM Agramservis, Agram Smartson, HDS i ZAMP,  Honda Ruting d.o.o., MARES, PSS-asocijacija u ronjenju te ALGORITAM .


Za ugodno ronjenje u bazenu i još ugodnije čišćenje podmorja pobrinuti će se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili akciji „Pogled u plavo" i stavili na raspolaganje posebno kreiranu „Playlistu za Slavoniju" koja sada već broji preko 200 naslova, a kojom su se autori odrekli svojih autorskih naknada u korist žrtava poplave. Uz njihovu glazbu, naše vrijedne ruke i vaše veliko srce, Hrvatsku možemo učiniti još boljim i lijepšim mjestom za život.


                Sva gostovanja „Pogleda u plavo" možete pratiti na stranicama SCUBALife magazina i web stranicama portala www.zagrebinfo.hr, naših medijskih pokrovitelja.


 


Program događanja:PETAK, 03.10. - POVLJA


12.00 - 13.00     EKOLOŠKA AKCIJA POVLJA (Tičja luka)


 


SUBOTA, 04.10. - SUMARTIN


05:00 - 08:00    Montaža bazena


06:00 - 10:00    Pozicioniranje supportera i test opreme


10.00 - 13.00     POGLED U PLAVO - PROMOCIJA RONJENJA


13.00 - 14.00     EKOLOŠKA AKCIJA SUMARTIN


14.30 - 19.30     POGLED U PLAVO - PROMOCIJA RONJENJA


20.00 - 23.00     Nastup glazbenika „Duo Slaven & Pero"


 


NEDJELJA, 05.10. - SUMARTIN


10.00 - 14.00     PROMOCIJA RONJENJA


14.30 - 17.00     Demontaža bazenaNatrag
scroll to top