Svetkovina Gospe Karmelske osobito je svečano pr" />
Proslava Gospe Karmelske u znaku srebrnog jubileja biskupa Štambuka - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Svetkovina Gospe Karmelske osobito je svečano proslavljena 16. srpnja u istoimenoj župi u Selcima, koja se u toj župi slavi i kao Dan općine.


 

 


Ovogodišnja proslava bila je znaku srebrnoga jubileja našega biskupa o čemu smo vas već izvijestili. Središnje misno slavlje u crkvi Krista Kralja predvodio je hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk u zajedništvu s generalnim vikarom biskupije mons. Stankom Jerčićem i desetak svećenika, među kojima su bili svećenici iz Slovačke i Austrije koji se odmaraju na tome otoku.

 

 

 

"Slaveći dragu svetkovinu Gospe Karmelske, sve vas srdačno pozdravljam. Pozdravljam i žitelje Povalja, Novoga Sela, Sumartina i dakako Selaca, sve koji pripadaju općini koja slavi svoju dragu Gospinu svetkovinu, na poseban način načelnika općine Ivana Marijančevića i njegove suradnike", rekao je biskup Štambuk u uvodu u misno slavlje, zaželjevši svim žiteljima te općine dobar napredak.

 

 

 

Na kraju svečane euharistije župnik Jakša Rubinić čestitao je župljanima i općinskim vlastima župnu svetkovinu. Uputio je čestitku i mons. Štambuku na 25. obljetnici biskupske službe, zaželjevši da ga Gospa Karmelska pomogne kako bi i nadalje uspješno vodio Hvarsku biskupiju. Crkvena proslava nastavljena je svečanom procesijom ulicama mjesta s kipom Gospe Karmelske koju su nosili mladi župljani. Uz sudjelovanje brojnih vjernika pjevanje marijanskih pjesama predvodio je zbor Krista Kralja kojim je ravnao Pero Bošković. Prije završnoga blagoslova pred župnom crkvom, biskup Štambuk je rekao: "Drago mi je vidjeti vas okupljene oko njena lika s različitih strana našega otoka. Ne bojte se nikada otvoreno i normalno pristupiti Gospi za vaše zajedništvo. Gospa će uvijek biti stvarateljica dobroga zajedništva i urednoga obiteljskoga života".

 

PHOTO & TEXT BY: Jadran BašićNatrag
scroll to top