Novosti iz Jadrolinije - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Novosti iz Jadrolinije


Prema naputku Ministarstva prometa ‘Jadrolinijim’ trajektima boduli će se moći voziti s otočnom kartom, ne više samo na svoj, nego i na sve hrvatske otoke.


 

Svuda s popustom: otočna karta vrijedi za sve škoje


 


Loša vijest za škojoljupce - karte za Jadrolinijine trajekte tradicionalno su početkom turističke sezone poskupjele 20 posto! A napokon dobra vijest za otočane kojima prijeti potpuni nestanak: prema naputku Ministarstva prometa ‘Jadrolinijim´ trajektima boduli će se moći voziti s otočnom kartom, ne više samo na svoj, nego i na sve hrvatske otoke.


 


Tako je djelomično uvažena višedesetljetna želja za brodskom linijom koja će povezivati škoje, i tako omogućiti da se upoznaju, sklope prijateljstva i vrlo bitno, uspostave poslovnu suradnju. Zadnji put tako je nešto bilo moguće prije kojih četrdesetak godina kad su među škojima brodili brzi vapori, čak za trećinu brži nego današnji trajekti, pa iz tih vremena potječu brojni brakovi, kumstva i prijateljstva među otočanima, koji otada žive u svojevrsnom autizmu.


 


Popust i turistima


 


Ogromna većina od 120 tisuća njihovih stanovnika nikad nije bila na nekom drugom otoku, što je njihov prirodni ambijent. To je kao da stanovnik Trilja nikad nije bio u Sinju ili Trogiru, ne samo zato što nije htio, nego nije bilo fizičke mogućnosti da to napravi u jednom danu i za razuman iznos.


 


Umirovljenici će tako moći besplatno putovati na bilo koji otok, dok će radno sposobni ploviti za pedeset posto manju cijenu, uz popust i za automobile.


 


Denis Barić, čelnik Otočnog sabora, osnovanog u Zadru prije jedanaest godina, koji surađuje s više od 120 mjesnih otočnih odbora, pozdravlja takav poticaj i navodi kako su prije mjesec dana poslali incijativu Ministarstvu turizma, Saborskom odboru za turizam i Hrvatskoj turističkoj zajednici da se sufinancira i prijevoz gostiju, jednako praksi s niskotarifnim avionskim kompanijama koje u Hrvatsku dovoze turiste.


 


- Držimo kako bi ovo potaklo turiste da ipak dođu do otoka i tamo ljetuju. Recimo, karta za četveročlanu obitelj do Lastova stoji 200 eura, a tolike cijene nije svejedno platiti ni višem srednjem sloju europskih turista, a kamoli domaćima - komentira Barić.


 


Izvor: www.slobodnadalmacija.hrNatrag
scroll to top