Selački Zbor u Makarskoj - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Selački Zbor u Makarskoj


Na smotri Zborova Makarskog dekanata u Crkvi Kraljice Mira po prvi puta nastupio i naš Župni zbor Krista Kralja!


 

Na susretu zborova koji se u čast Blaženoj Djevici Mariji već sedmu godinu zaredom održava u župskoj crkvi Kraljice mira u Makarskoj, ove je godine nastupio i naš selački Zbor Krista Kralja. U skupini od ukupno deset zborova, po reakcijama publike i kolega pjevača, Selčani su bili među onima koji su osvojili najviše simpatija. Sami pjevači svjedoče kako su malo gdje dosad bili ispraćeni s toliko emocija i tako jakim i dugotrajnim pljeskom.


Svi su zborovi pjevali po dvije pjesme. Kako se ova manifestacija održava u svibnju, Marijinom mjesecu, jedna je trebala biti posvećena Gospi, a druga je mogla biti bilo koja duhovna. Zbor Krista Kralja izveo je Himnu Gospe od Karmena i Himnu Krista Kralja, koje je napisao i uglazbio naš Siniša Vuković, voditelj zbora.


Nastupili su još muški i ženski zbor franjevačkog samostana, katedralni zbor sv. Marka, Ženski gradski zbor, mješoviti zbor HKD "Napredak" i zbor župe Kraljice Mira, sve iz Makarske. Bili su još i pjevači župskog zbora "Svetog Nikole" iz Baške Vode, Ženski zbor Gradac i zbor župe Gospe od Karmela iz Runovića.


Na kraju koncerta svi su pjevači zajedno izveli pjesme Do nebesa i Zdravo Djevo, pod ravnanjem maestra Aleksandra Srzića, koji je organizator i umjetnički voditelj ove lijepe nenatjecateljske smotre župskih zborova sa širega makarskog područja.


 


Makarska - Kačićev trg, Zborna crkva sv. Marka - zajednička fotografija


Crkva Kraljice mira u Makarskoj


Nastup našeg Zbora Krista Kralja


Zajednički nastup svih sudionika


Zajednička pjesma na domjenku


Veseli povratak kući na brodu MarinNatrag
scroll to top