Selačka župna crkva nikad nije bila ispunjena na" />
Uspješni koncert Kud-a i Zbora - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Selačka župna crkva nikad nije bila ispunjena na jednom koncertu kao što je to bilo prošle subote na uskršnjem koncertu Gospodin slavno uskrsnu!


 

Koncert u kojem su pod dirigentskim vodstvom Siniše Vukovića nastupili Puhački orkestar KUD-a "Hrvatski sastanak 1888" i župski mješoviti Zbor Krista Kralja bio je istinski spektakl! Kao gost na koncertu nastupio je muški vokalni ansambl Klapa Carolo iz Karlovca.


Ovaj svečani koncert započeo je blokom od tri španjolska evergrina u izvedbi Puhačkog orkestra, nakon čega su se publici predstavili gosti iz Karlovca. Klapa Carolo otpjevala je tri popularna dalmatinska šlagera, a u drugom svojem nastupu otpjevali su dvije selačke marijanske pjesme u Vukovićevoj obradi. Posebnost ove klape je što su čak tri njezina člana - Selčani! Njihova imena su: Neno Mušura, Boris Štambuk i Nikica Štambuk. Nadamo se da će se ovaj lijepi početak suradnje s Karlovčanima nastaviti i dalje, te da će biti prilike za još koji zajednički koncert. 


Zbor Krista Kralja otpjevao je a capella pjesme Svetom Ocu (posvećenu papi Ivanu Pavlu Drugom na stihove don Stanka Jerčića), Himnu Krista Kralja i Himnu Gospe od Karmena, koje je skladao voditelj zbora Siniša Vuković. Izveden je i četveroglasna obrada napjeva Pred tobom Bože iz susjednog Sumartina.Prvi vrhunac večeri uslijedio je nakon instrumentalne izvedbe popularnih songova iz serije Larin izbor, što je publika nagradila dugotrajnim pljeskom i povicima odobravanja. Središnje točke koncerta bile su Zbor Židova iz Verdijeve opere Nabucco i zborski prizor i sirtaki iz popularnog baleta Grk Zorba Mikisa Theodorakisa, koje su zajedničkim snagama izveli Puhački orkestar i Zbor Krista Kralja. Adut ovoga programa bila je također i uspješnica s prošlog božićno-novogodišnjeg koncerta: Selaške kolendre. U toj skladbi Zboru i Glazbi pridružila se i Klapa Carolo, a svi izvođači zajedno na koncu službenog dijela koncerta izveli su hrvatsku uskršnju pjesmu Kraljice neba, raduj se.Koliki je bio stupanj oduševljenja prekrcanog auditorija selačke crkve govori i podatak da je na kraju koncerta publika skandiranjem izmamila dva bisa: Larin izbor Grka Zorbu. Selčani će, pored ostalog, te dvije kompozicije izvesti već sljedeće nedjelje u Solinu, na IV. Susretu puhačkih orkestara Splitsko-dalmatinske županije, uz bok orkestrima iz Solina, Kaštela, Klisa, Pučišća, Sinja, Vrgorca, Imotskog...


Na ovom koncertu Puhački orkestar svirao je prvi put s novim stalcima za note, profesionalnim, koje su zajednički kupili članovi orkestra, Predsjadništva KUD-a i Općine Selca te donatora, a izrađene su i korice za note s utisnutim grbom Društva.Druženje uz jelo, piće i pjesmu trajalo je sitnih jutarnjih sati.
  Natrag
scroll to top