U valu najavljenih poskupljenja očekuje se i pod" />
Poskupljenje trajektnih karata - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

U valu najavljenih poskupljenja očekuje se i podizanje cijena jadrolinijinih trajekata.


 

Dok su Hvarani ovih dana izgubili jedno putovanje dnevno van sezone, na Brač se može jednako često kao i prije. No glavna tema na trajektu za Supetar danas je bila najava poskupljenja karata. Otočani imaju popust na karte, pa im prijevoz nije toliko skup, no u Supetru se plaše da će im veće cijene otjerati goste. Kad bi trebalo doći do poskupljenja i kolikog još se ne zna precizno. Agencija za obalni linijski pomorski promet trenutno radi na izračunu novih cijena i njihova učinka.


´Na prijedlog brodara i katamaranske linije koje su zaista jeftine u odnosu na europske cijene karata sagledava se mogućnost, agencija gleda liniju po liniju, da bi vidjela iznašla rješenje, ako bi došlo do poskupljenja za svaku liniju posebno´, kaže Ivan Franičević, ravnatelj Agencije za obalni linijski promet. Napominju, da poskupljenje ne bi bilo linearno, nego za svaku liniju posebno. Tvrde, neke su karte doista jeftine i otočani ne bi trebali primijetiti razliku.


´Sućuraj-Drvenik je relacija, odnosno otočna cijena karte je četiri i po kune i ta bi realno cijena trebala bit 6 kuna. Zar ne zaslužuje ta karta cijenu od 6 kuna odnosno red veličine jedne kave´, dodaje Franičević. Ističe i da bi više mogle poskupiti neke katamaranske karte, čija se cijena do sada također mogla uspoređivati s cijenom kave u kafiću. No, otočani ipak strahuju da bi to moglo još povećati njihove troškove života.


Izvor: www.dnevnik.hr/vijestiNatrag
scroll to top