Izađite na izbore i izaberite kandidata koji će " />
Izađite na izbore i birajte - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Izađite na izbore i izaberite kandidata koji će zastupati Lijepu našu sljedećih 5 godina. To je Vaše pravo ali i građanska dužnost. Biračka mjesta su nepromijenjena a otvorena su od 7:00 do 19:00 sati


 

 


 Poštovane biračice i birači,


U nedjelju 10. siječnja 2010. održati će se drugi krug predsjedničkih izbora u kojem ćemo izabrati predsjednika Republike Hrvatske između dva kandidata koji su u prvom izbornom krugu (održanom 27. prosinca 2009.) dobili najveći broj glasova - između predsjedničkih kandidata Milana Bandića i prof. dr. sc. Ive Josipovća.


Glasovanje će se održati na biračkim mjestima od 07:00 do 19:00 sati. Ukupno će biti otvorena 6.863 biračka mjesta, od čega će 6.550 biti otvoreno u Republici Hrvatskoj, 250 u 55 zemalja i 63 biračka mjesta za glasovanje vojnika, na brodovima pod hrvatskom zastavom kao i osobe lišene slobode.


Na biračkom mjestu glasovati ćete osobno putem glasačkih listića na kojima će se nalaziti imena i prezimena oba predsjednička kandidata.


Njihov redoslijed na glasačkom listiću, u skladu sa zakonom, određen je tako da je pod rednim brojem 1 naveden kandidat koji je u prvom izbornom krugu dobio veći broj glasova, a ne prema abecednom redu prezimena kandidata, kako su u prvom krugu izbora bili navedeni predsjednički kandidati.


Tako je na glasačkom listiću pod rednim brojem 1 naveden kandidat prof. dr. sc. Ivo Josipović, a pod rednim brojem 2 kandidat Milan Bandić.


Glasački listić ispuniti ćete pravilno tako da zaokružite redni broj ispred imena samo jednog kandidata-onog za kojeg glasujete.


Radi utvrđenja identiteta na biračko mjesto obavezno ponesite osobnu iskaznicu ili putovnicu te korektnim ponašanjem, (kao i u prvom krugu izbora), pomozite vašim sugrađanima, članovima biračkih odbora da uredno i točno obave svoju važnu dužnost.


Poštujte tuđe pravo na tajnost glasovanja i zahtijevajte da se isto pravo osigura vama.


Izbor predsjednika Republike Hrvatske je izbor onog tko će u razdoblju od pet godina predstavljati i zastupati Republiku Hrvatsku u zemlji i u svijetu, te bitno utjecati na političke i druge prilike u zemlji, a posebice na njezino demokratsko ozračje.


Takva velika odgovornost koju ima dužnost predsjednika Republike Hrvatske zahtijeva i odgovornost birača izaći na izbore i izabrati najboljeg kandidata.


Dakle, izlazak na izbore i davanje glasa za onog kandidata za kojeg smatrate da će časno i odgovorno obnašati ovu dužnost je i pravo i građanska dužnost svakog birača.


Zato pozivamo sve birače na izlazak na izbore.


 


PREDSJEDNIK


Branko Hrvatin, dipl. iur.


Izvor: www.izbori.hrNatrag
scroll to top