Kao što smo vam i obećali GG Zvonimir iz " />
Solinska glazba ponovno oduševila publiku - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Kao što smo vam i obećali GG Zvonimir iz Solina imala je svoje drugo gostovanje u našoj Općini. Oduševljena publika je sve rekla! Donosimo i kratki pregled kulturnih događanja koja nas tek očekuju...


 

Nakon dosta poteškoća oko organizacije koncerta dočekali smo drage prijatelje orkestra gradske glazbe Zvonimir iz Solina.


Bio je to koncert za pamćenje kojeg su imali priliku a vjerujem i osobito zadovoljstvo slušati naši dragi posjetitelji kojih je bilo u skoro prepunoj kino dvorani i više nego dovoljno za naše prilike.


Koncert se sastojao od nekoliko dijelova - klasične obrade, filmska glazba, glazba iz božićnih filmova i po meni najdojmljivije obrade hrvatskih božićnih pjesama u aranžmanu maestra Tonća Ćićerića.


Baš kao što sam i spomenuo u pozdravnom govoru suradnja se nastavlja i to već sljedećeg ljeta. Budući da smo ove godine imali dva koncerta u Selcima i to u kolovozu na Selačkoj Pijaci te ovaj božićni u kino dvorani red je da sljedeći koncert osim u Selcima u sklopu Selačkog ljeta bude upravo u Sumartinu, na velikom mostu (Trajektni pristan) uz završni vatromet. To vam obećavam i to je ostvarivo uz minimalni angažman i trud.


 


Općina Selca je od ove godine preuzela (skoro) kompletnu organizaciju, realizaciju kao i financiranje svih kulturnih manifestacija na području Općine a posebno kulturne manifestacije « Selačko ljeto ». Smatram da su vidljivi pomaci i promjene na bolje u odnosu na prijašnje organizacije.


 


Uz dosadašnji rad trudili smo se ponuditi što raznovrsniji i probraniji program za sve ukuse i interese, program kakvog se ne bi posramili i veći gradovi a ne ovako mala sredina kao što smo mi. Mislim da smo uspjeli ali isto tako nakon prve godine u organizaciji vidim određene potencijalne probleme koji se ne bi trebali ponavljati u budućnosti, a to su npr. slučajevi  prenatrpanog programa (dan za danom) što nije dobro jer dolazi do zamora, zatim organizacija predstava bez referenci i ikakvih preporuka (Mujo i Haso) koja je uzrokovala veliko (opravdano) nezadovoljstvo gledatelja zbog neprilagođenog sadržaja za mlađu publiku i same neodgovarajuće tematike zbog psovanja i ostalih nepoželjnih umjetničkih izražaja.


 


Griješili smo i ispričavam se, ali bi volio i dalje ovako griješiti ako to bude u interesu vas draga publiko. Organizacija raznih kulturnih događanja i gostovanja kao i što raznovrsniji program za nas je, kao malu sredinu,  bonus i drago mi je da to znate cijeniti !


 


U sklopu « Kulturne zime « baš kao što smo i obećali organizirali smo dva centralna događanja a to je Dan kazališta u Selcima (GKM Split) i Božićni koncert (GG Zvonimir iz Solina). Osim navedenog bilo je i nekoliko sporednih događanja (gostovanje plesnog studija Renata, Predstava učenika OŠ Selca i Dječjeg vrtića Selca). Još nas očekuje Božićni koncert našeg kulturno umjetničkog društva, ovaj utorak (29. prosinca) u Crkvi Krista Kralja. To je tradicija, to moramo i želimo podržavati i cijeniti!


 


Početak sljedeće godine trebali bi otvoriti s ugošćavanjem naših dragih susjeda, Pučišćana i nastupom njihove limene glazbe i klape Volat .


Potom nas očekuje doba maškara i karnevala te svakako (ukoliko uspijemo) namjeravamo organizirati bar jedan maskenbal i naravno tradicionalni «Krnovaj» u organizaciji Dramske družine Mirina.


 


U Korizmi ćemo svakako nastojati organizirati koncert koji će nam svima ostati u dugom i lijepom sjećanju a to je koncert zbora « Brodosplit « s kojima smo već u pregovorima. Također ništa manje vrijedno gostovanje zbora « Chorus Spalatensis « vrlo je izgledno a najviše zahvaljujući našem dragom maestru Siniši Vukoviću s kojim uvijek vrlo rado surađujemo i radimo.


 


A kad sve to odradimo ponovno nas očekuje Kulturno ljeto i sve ono što s njim ide, ali ovaj put puno ozbiljnije, profesionalnije i bolje.


 


Svako dobro u Novoj godini, puno optimizma, ljubavi i osobnog zadovoljstva uz malo više međusobnog uvažavanja i poštovanja,


 


Srdačno Vaš,


Ivan MarijančevićNatrag
scroll to top