Prenosimo tekst koji je objavljen u današ" />
Radnici Jadrankamena u štrajku - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Prenosimo tekst koji je objavljen u današnjem broju SD autora gosp. Ivice Radića


 

RADNICI TVRTKE U VEĆINSKOM VLASNIŠTVU BRUNA OREŠARA NEZADOVOLJNI


Nakon dvosatne obustave rada, radnici Jadrankamena u Pučišćima, zaposleni u kamenolomima i pilanama, obustavili su štrajk koji su počeli - kažu - zbog nepoštovanja Kolektivnog ugovora od strane Uprave.


Zbog toga je u Pučišćima dva sata stao rad u kamenolomima, a bile su se ugasile i proizvodne trake u pilanama.


Odluka o štrajku donesena je na izvanrednoj skupštini Nezavisnog sindikata radnika Jadrankamena, na kojoj je osnovan i Štrajkaški odbor.


Osim nepoštovanja Kolektivnog ugovora, Štrajkaški odbor ističe da je došlo do kašnjenja plaće, pa istodobno traži da se produlje ugovori s radnicima, osobito mladima koji su sklopljeni na određeno vrijeme.


Od Uprave zahtijevaju da se radnici iz Selaca koji su prebačeni na rad u Pučišća ponovno vrate na svoje staro radno mjesto u Selca.


- Pučiški Jadrankamen stvarali su naši očevi i njihovi očevi i mi ćemo učiniti sve da to poduzeće sačuvamo. Znamo da su vremena teška, ali naši radnici rade u teškim uvjetima i zaslužuju da se poštuju njihova osnovna prava - pojasnio je Željko Radić, član Štrajkaškog odbora.


Jadrankamen upošljava oko 320 djelatnika, a najveći broj njih zaposlen je u Pučišćima. Predstavlja gospodarstvenu žilu kucavicu i Pučišća i Brača, pa se svaki poremećaj u tom poduzeću itekako osjeća.


Predsjednik Uprave Jadrankamena Erwin Truskaller bio je na putu u Zagrebu pa će razgovori između Sindikata i Uprave biti nastavljeni u ponedjeljak.


Sa strane štrajkaša, doznali smo, nije se u cijelosti poštivala procedura oko najave štrajka, pa je i to utjecalo da se nakon dvosatne obustave rada zaposlenici ponovno vrate na posao.


Poduzeće Jadrankamen u većinskom je vlasništvu Bruna Orešara, nekad poznatoga hrvatskog tenisača.


Ivica RADIĆ / EPEHANatrag
scroll to top